Over het Info Europa keurmerk

Waar staat het Info Europa keurmerk voor?

- Specialisme / gekwalificeerd personeel

- geen winstoogmerk

- aankoopzekerheid / veilige betaalomgeving

- klachtenbemiddeling

- objectief en onafhankelijk

- duidelijkheid en eenvoud

Wat biedt het Info Europa keurmerk voor u als consument?

De definitie van een keurmerk is het bewijs dat iets goedgekeurd is en de vereiste kwaliteit heeft. Het Info Europa keurmerk is het bewijs dat alle producten van onze leden goedgekeurd zijn en de beste kwaliteit hebben. Geen addertjes onder het gras, geen dubieuze voorwaarden, geen poespas. Dat wil zeggen u heeft de garantie dat het om producten van de officiƫle Nederlandse fabrikant gaat, met een Nederlandse handleiding, Nederlandse service en 24 maanden garantie. Verder weet u dat het bedrijf is getoetst op verschillende servicepunten (bijv. vakkennis, klantvriendelijkheid) en deze dus aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Het biedt u als consument net dat beetje zekerheid dat u met een gerust hart (online) kunt bestellen bij deze bedrijven, kortom aankoopzekerheid.

Samenvattend: alle leden van het Info Europa keurmerk dienen zich aan de voorwaarden en regels te houden, wat betekent dat ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Dit geeft u net dat beetje extra zekerheid wanneer u iets wilt kopen bij een (web)winkel!


Organisatie achter het keurmerk

Als onafhankelijke organisatie certificeert Info Europa bedrijven die gespecialiseerd zijn in het (online) verkopen en geven van adviezen rondom de aanschaf van fotogerelateerde producten. In de praktijk zijn deze (web)shops te herkennen aan het keurmerk van Info Europa.

De (web)shops die gecertificeerd zijn committeren zich aan de gedragscode van Info Europa en aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Bij klachten en geschillen heeft de consument de mogelijkheid om hierbij te laten bemiddelen. Indien met bemiddeling niet tot een passende oplossing gekomen kan worden, kan de consument zich wenden tot de geschillencommissie (SNF).

De uitspraak van de geschillencommissie is bindend. De bindende uitspraak kan op wens van een van de partijen getoetst worden door een rechter.


Doelstelling Info Europa keurmerk

Door het controleren en certificeren van (web)shops de veiligheid en betrouwbaarheid binnen de foto- en video retailbranche verhogen. Door bemiddeling bij klachten en geschillen tot een passende oplossing te komen voor alle partijen.

Dealer locator