Consument: FAQ consumenten

Hoe weet ik welk bedrijf betrouwbaar is?
Elk bedrijf dat aangesloten is bij het Info Europa keurmerk is te herkennen aan het blauw paarse Info Europa logo. Elk bedrijf dat bij ons aangesloten is wordt jaarlijks gecontroleerd en gecertificeerd.


Is een bedrijf dat geen Info Europa keurmerk heeft, onbetrouwbaar?
Een bedrijf in de fotobranche die het Info Europa keurmerk niet gebruikt is niet per definitie onbetrouwbaar. Wel is een (web)winkel die het keurmerk wel gebruikt gegarandeerd betrouwbaar, doordat Info Europa intensief controles uitvoert en zelf ook alleen maar met de beste (web)shops in zee gaat.


Er zijn al zoveel keurmerken en sommige met een dubieus imago, wat maakt het Info Europa keurmerk anders en uniek?
Het Info Europa keurmerk is allereerst speciaal ontwikkeld voor de fotobranche. Dit betekend dat u als consument de specialist gemakkelijk kunt herkennen. Tevens heeft Info Europa niet het doel winst te maken. Voor de meeste keurmerken dienen bedrijven een hoge contributie te betalen of contributie die afhankelijk is van de jaaromzet. Bij ons hoeft dat niet! Het bedrijf hoeft enkel aan de gestelde voorwaarden te voldoen. Er hangt dus geen prijskaartje aan het Info Europa keurmerk.


Ik twijfel of een bedrijf lid is bij jullie. Hoe kom ik hierachter?
Elk lid plaatst het Info Europa keurmerk op de website en/of in de fysieke winkel. Achter het digitale logo zit een link. Tevens staan de aangesloten bedrijven vermeld op de site van Info Europa (ledenlijst). Wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat het desbetreffende bedrijf niet lid is van het Info Europa keurmerk.

Dealer locator