Samsung introduceert de NX30 systeemcamera

Samsung introduceert de NX30 systeemcamera 

Samsung heeft met de NX30 een nieuw topmodel in hun lijn NX-systeemcamera's aangekondigd. Met deze 20-megapixel systeemcamera sta je, via je smartphone en tablet, in direct contact met de rest van de wereld. Zo hoef je door de razendsnelle reactietijd nooit meer een mooi moment missen. Je kunt de camera ook uitbreiden met de nieuwe 16-50 mm/F2-2.8 S ED OIS en 16-50 mm/F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS lenzen.

âMet de Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS maak je als fotograaf, of je nu amateur of professional bent, prachtige beelden,â zegt Roland Niezen, Product Manager DSC en Camcorder van Samsung Nederland. âDe 16-50 mm is spat- en stofafwerend en staat dus ook in zware omstandigheden zijn mannetje. Door het soepel inzoomen van de high-end camcorder krijg je niet alleen superieure fotoâs, maar ook mooie en kwalitatieve videoâs.â De geavanceerde 20.3MP APS-C CMOS Sensor zorgt voor beelden van hoge kwaliteit, scherpe details en kraakheldere kleuren en het NX AF System II zorgt voor snel en exact scherpstellen, zodat je niets hoeft te missen. Situaties die snel voorbijgaan (zoals de eerste stapjes van je kind of iets heel anders zoals sportfotografie) leg je razendsnel vast met 1/8000 sec sluitertijd en de functie 9 frame per seconds (FPS) Continuous Shooting. Het 100-25.600 ISO-bereik zorgt voor perfect beeld, ook al is het licht beperkt. Met het 3 inch Super AMOLED Swivel and Touch Display schiet je vanuit alle hoeken raak. Perfect voor een professionele selfie, of het nu een foto of een video is.

WiFi

De NX30 is uitgerust met Near Field Communication (NFC) en WiFi. Zo gaat het delen van je nieuwste beelden wel erg snel en makkelijk. De âTag & Goâ functie linkt de NX30 met smartphones en tablets die communiceren via NFC. Met de Draaibare Electronische Zoeker (XGA, 2,359K-pixel resolutie) is het makkelijker dan ooit om een nieuw perspectief te ontdekken. De zoeker kantelt 80 graden en zo kun je toch het ultieme shot nemen vanuit het perspectief van een kind of met gemak een macro-opname maken. Met Photo Beam stuur je een beeld of filmpje naar een smartphone of tablet door de apparaten tegen elkaar aan te houden. Zo heb je geen andere configuratie meer nodig. Met Mobile Link selecteer je meerdere beelden die je in een keer naar 4 verschillende smart devices kunt sturen. Auto Share zorgt dat iedere foto die je maakt automatisch naar je smartphone of tablet gaat. De Remote Viewfinder Pro biedt nieuwe fotografische mogelijkheden, waarmee je de NX30 vanaf je smartphone kunt bedienen.

Full HD film

Dropbox is voorgeladen op de NX30. Hiermee is dat de eerste camera die je beelden direct laat uploaden naar Dropbox. Hetzelfde geldt voor Flickr. De NX30 heeft een krachtige DRIMeIV Image Processor en een krachtige DSP imaging engine. Hierdoor kun je geweldig fotograferen en heb je Full HD 1080/60p filmmogelijkheden. De TLL external flash heeft een sluitertijd van 1/200 van een seconde en is daardoor geschikt bij heldere verlichting. Met OIS Duo maak je goede filmpjes, óók in beweging. Het maken van 3D beeld wordt ook mogelijk gemaakt door deze technologie. OLED Color zorgt voor perfecte contrasten en levensechte kleuren, geknipt voor landschapfotografie en portretten. Full HD Video Stereo Recording en 3.5mm microphone input zorgen voor hoogkwalitatieve audio bij het maken van filmpjes. Dankzij HDMI live streaming met Full HD 30p maak je makkelijk contact met een large screen, recorder en andere HDMI devices. Twee Custom Modes zorgen dat je snel bij je âpreferred camera settingsâ bent. De NX30 is uitstekend te combineren met de allereerste âSâ Series premium lens, de 16-50mm F2-2.8 S ED OIS, een uitbreiding van de NX lenzen-lijn. De 16-50mm F2-2.8 S ED OIS heeft een zeer helder diafragma (F2.0 bij 16mm; F2.8 bij 50mm). Dit maakt het de helderste 3X zoom lens in zijn klasse. De lens heeft een Ultra-Precise Stepping Motor (UPSM), ten opzichte van de normale Stepping Motor (SM) kun je zo 3X preciezer focussen op je onderwerp.

Dealer locator