Panasonic introduceert Lumix XS3 en Lumix FZ70

Panasonic introduceert twee nieuwe Lumix-camera's

Donderdag 18 juli 2013


Panasonic heeft twee nieuwe Lumix-camera's aangekondigd. De XS3 heeft een compact design en is gericht op de casual fotograaf, waar de FZ70 meer gericht is op de veeleisende gebruiker dankzij een 20mm-groothoekobjectief en 60x optische zoom.

De Lumix XS3 heeft een slank ontwerp: op het dunste punt is hij slechts 14mm dik. Hij is voorzien van een 14,1-megapixel-mos-sensor en een 24mm-groothoekobjectief met 5x optische zoom. Hij is in staat om fullhd-video op 30fps op te nemen. Om trillingen te voorkomen heeft hij optische beeldstabilisatie, waarbij het om Panasonics zogenoemde Mega O.I.S. gaat. Daarnaast biedt de XS3 een aantal effecten en verschillende mogelijkheden om genomen foto's later nog te bewerken. De prijs is nog niet bekendgemaakt door Panasonic.

Panasonic Lumix DMC-FZ70 Digital Camera

De Lumix FZ70 heeft een mos-sensor van 16,1 megapixels en een 20mm-groothoekobjectief met 60x optische zoom. Daarmee heeft de camera een ruim twee keer groter zoombereik dan zijn voorganger, de FZ60. De belichting kan zowel automatisch als handmatig ingesteld worden en het is bovendien mogelijk om raw-foto's te maken. Ook de FZ70 heeft de beschikking over een aantal effecten en de mogelijkheid om foto's later nog te bewerken.

Voor video-opnames ondersteunt de FZ70 dezelfde maximale resoluties als de XS3. De microfoon moet volgens Panasonic het ruisen van de wind met 70 procent terugbrengen dankzij een soort van windschermpje over de microfoon en voor de opname van geluid is er ondersteuning voor Dolby Digital aanwezig. Daarnaast heeft hij Panasonics Power O.I.S., dat volgens de fabrikant voor betere optische beeldstabilisatie dan de techniek van de XS3 zorgt. De FZ70 is al bij een Amerikaanse winkel te bestellen voor een prijs van 400 dollar. Wanneer de camera in Nederland verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

Dealer locator