Samyang introduceert 2 nieuwe 100mm Objectieven

Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro

Door Dennis Hissink 3 apr 2015

Transcontinenta BV, de officiële distributeur voor Samyang in de Benelux, introduceert een nieuw macro-objectief: de Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro voor cine/video met een 1:1 vergrotingsmaatstaf. Ontworpen voor full-frame-cameraâs, maar ook geschikt voor cameraâs met een APS-C formaat sensor.

Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro objectief

Het Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro cine-objectief is optimaal voor close-up video's met een hogere kwaliteit. De Samyang Cine serie objectieven staat preciezer videowerk toe door T-markeringen. De T-waarde is de daadwerkelijke hoeveelheid licht die uiteindelijk de sensor bereikt. Dit in tegenstelling tot een diafragma waarde die de theoretische lichtsterkte weergeeft op basis van de diameter en brandpuntsafstand van het objectief. Doordat de Samyang Cine objectieven voorzien zijn van een gekartelde scherpstelring zijn ze standaard te gebruiken met een (professioneel) follow focus systeem. Het diafragma is stil en soepel te veranderen met de ontkoppelde traploze diafragmaring. Ook staan de afstandsschaal en T-nummers de beide zijkanten van het objectief voor extra gemak bij het filmen. De nieuwe Samyang 100mm T3.1 Macro is één van Samyangâs objectieven uit het VDSLR II Cine assortiment en net als alle andere Samyang Cine objectieven van gelijke lengte en gelijke kleurtemperatuur, zodat ze zonder problemen verwisseld kunnen worden tijdens het filmen.

Ontwerp Samyang 100mm T3.1

Het nieuwe Samyang 100mm macro-objectief is voorzien van 15 glazen lenselementen in 12 groepen waaronder een hoge refractie lensdeel (HR) en extra lage dispersie lensdeel (ED) die onnodige lichtverspreiding minimaliseren en een hoge beeldkwaliteit mogelijk maken vanuit het centrum tot in de hoeken van het beeld. De Samyang Ultra Multi Coating (UMC) technologie optimaliseert de lichtinval en minimaliseert flare en ghosting.

Garantie en Prijs

Transcontinenta hanteert vanaf januari 2015 direct een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Hiermee verlengt de consument de standaard garantie van 2 naar 5 jaar! Om hier gebruik van te maken dient de consument zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren via transcontinenta.nl/garantie. De communicatie van deze verlengde garantie wordt onder andere via de verpakking van de Samyang objectieven gedaan en is te herkennen aan de onderstaande sticker. De Samyang 100mm T3.1 is leverbaar voor de volgende 10 vattingen: Canon EOS, Canon M, Nikon F, Sony a, Sony E , Pentax K, Four Thirds, Fujifilm X, Samsung NX en Olympus en Panasonic Micro Four-thirds. De adviesprijs voor de Samyang 100mm T3.1 bedraagt ⬠585,- incl. BTW en zal eind april beschikbaar zijn.

Samyang 100mm F2.8 ED UMC Macro

Door Dennis Hissink 2 apr 2015

Transcontinenta BV, de officiële distributeur voor Samyang in de Benelux, intrduceert een nieuw Samyang objectief voor full-frame cameraâs aan: de Samyang 100mm F2.8 ED UMC Macro. Dit nieuwe objectief heeft een vergrotingsmaatstaf van 1:1 en is ontworpen voor een camera met een full-frame sensor, maar kan ook gebruikt worden voor cameraâs met een APS-C formaat sensor.

Samyang 100mm F2.8 ED UMC Macro objectief

De nieuwe Samyang 100mm F2.8 ED UMC Macro geeft een brandpuntsafstand van ongeveer 150mm. De minimale scherpstelafstand is 30cm. Het grote diafragma van F2,8 biedt de vrijheid om ook onder lastige omstandigheden met bestaand licht te kunnen fotograferen. Het objectief bestaat uit 15 glazen lenselementen in 12 groepen waaronder een hoge refractie lensdeel (HR) en extra lage dispersie lensdeel (ED) die onnodige lichtverspreiding minimaliseren en een hoge beeldkwaliteit mogelijk maken vanuit het centrum tot in de hoeken van het beeld. De Samyang Ultra Multi Coating (UMC) technologie optimaliseert de lichtinval en minimaliseert flare en ghosting.

Garantie en Prijs

Transcontinenta hanteert vanaf januari 2015 een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Hiermee verlengt de consument de standaard garantie van 2 naar 5 jaar! Om hier gebruik van te maken dient de consument zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren via transcontinenta.nl/garantie. De Samyang 100mm F2.8 is leverbaar voor de volgende 10 vattingen: Canon EOS, Canon M, Nikon F, Sony a, Sony E , Pentax K, Four Thirds, Fujifilm X, Samsung NX en Olympus en Panasonic Micro Four-thirds. De adviesprijs voor de Samyang 100mm F2.8 bedraagt ⬠529,- incl. BTW en zal eind april beschikbaar zijn

Dealer locator