Nikon introduceert AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II

AF-S DX NIKKOR 55â200mm f/4â5.6G ED VR II

 

Nikon introduceert de AF-S DX NIKKOR 55â200mm f/4â5.6G ED VR II, een nieuw telezoomobjectief dat zeer compact is. Dit lichte en handzame objectief is de perfecte uitbreiding voor bij kleinere DX-formaat camera's zoals de nieuwe D5500.

 


Met een flexibel brandpuntsbereik dat tot 200mm reikt, is dit zoomobjectief geschikt voor close-ups van verafgelegen onderwerpen, reisfoto's, natuurfotoâs en opnamen tijdens sport. Dankzij de geringe afmetingen zijn tele-opnamen te maken zonder een zware uitrusting mee te hoeven nemen. Het inschuifbare objectiefmechanisme (zoals bij de NIKKOR 18â55mm f/3.5â5.6G VR II)  zorgt voor meer draagcomfort. De optische constructie biedt dynamische beelden met een hoog contrast en de autofocus is snel, nauwkeurig en superstil. Nikonâs vibratiereductiesysteem is cruciaal voor een tele-objectief en maakt scherpe beelden mogelijk, zelfs bij opnamen aan het einde van het telebereik.

 

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt: âHet NIKKOR-objectief van 55-200 mm is een van de populairste teleobjectieven van Nikon. Het nieuwe objectief biedt echter veel meer draaggemak dan zijn voorganger. Het objectief is aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te gebruiken en lekker klein. Het is een uitstekende uitbreiding voor beginnende fotografen die een telezoomobjectief willen dat weinig weegt en uitstekend presteert.â

 

Draagbaar teleobjectief

Het NIKKOR-objectief van 55-200 mm is uitermate geschikt voor het verkennen van de creatieve voordelen van tele-opnamen. Fotografeer midden in de actie tijdens sportevenementen, leg wilde dieren van veraf vast, isoleer onderwerpen ten opzichte van indrukwekkende stadsgezichten of zoom in op het drama tijdens het filmen. Dit objectief is dankzij zijn compacte constructie uitzonderlijk comfortabel te bedienen en de optische constructie van hoge kwaliteit produceert ook prachtig scherpe foto's en video's bij opnamen uit de hand.

 

Vibratiereductie (VR)

Dankzij Nikon's vibratiereductiesysteem kunnen gebruikers stabielere opnamen uit de hand maken en werken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn, zonder dat de door cameratrilling veroorzaakte onscherpte de fotokwaliteit aantast. Vooral wanneer u teleopnamen maakt of bij weinig licht fotografeert, zorgt VR dat bewegingsonscherpte flink wordt beperkt.

 

Enorm scherp

Het optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 9 groepen, inclusief een element van ED-glas (extra lage dispersie) dat chromatische aberratie tot een minimum beperkt bij beelden met een hoog contrast. Nikonâs compacte Silent Wave Motor-technologie (SWM) maakt een stille, snelle en nauwkeurige werking van de autofocus mogelijk, wat zorgt voor scherpe opnames bij foto en video .

 

Compact systeem

Het NIKKOR-objectief van 55-200 mm weegt maar 300 gram en is slechts 83 mm lang wanneer het is ingetrokken. Dit objectief is een prima uitbreiding voor het NIKKOR 18â55mm f/3.5â5.6G VR II-zoomobjectief. Wanneer u een kleine D-SLR-camera met deze twee objectieven combineert, hebt u een krachtige dubbele zoomkit die uw tas niet extra zwaar maakt.


Prijs en beschikbaarheid

Het AF-S DX NIKKOR 55â200mm f/4â5.6G ED VR II objectief is leverbaar vanaf 5 februari 2015. De adviesprijs bedraagt ⬠359,- .

Dealer locator