De compacte nieuwe Nikon AF-S Nikkor 300mm f/4E PF ED VR

De compacte nieuwe AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

Vandaag introduceert Nikon de nieuwe AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR. Dit is het eerste NIKKOR-objectief met F-vatting voorzien van een Phase Fresnel-element. Dit krachtige objectief met een vaste brandpuntsafstand biedt een perfecte balans tussen compacte bouw, lichtgewicht, 300mm telebereik en ongekende beeldkwaliteit.

 


Fotografen die op zoek zijn naar een tele-objectief met uitstekende prestaties en compacte afmetingen, zullen direct onder de indruk zijn van het nieuwe NIKKOR f/4-objectief van 300 mm. Deze NIKKOR is bij uitstek geschikt voor sport- en natuurfotografie, maar ook voor reisfotografie en gedetailleerde portretfotografie. Het gebruik van een Phase Fresnel-lenselement (PF) zorgt voor een merkbaar lager gewicht en kleiner formaat van het objectief, terwijl de combinatie van een maximaal diafragma van f/4, een brandpuntsafstand van 300 mm en indrukwekkende VR-technologie verbluffende resultaten mogelijk maakt. Dankzij de fluorcoat, die actief water, stof en vuil afstoot zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit, is dit objectief uitermate geschikt voor fotografie onder zeer diverse omstandigheden.

 

Haal de actie dichterbij

Het nieuwe AF-S NIKKOR f/4-objectief van 300 mm is de slimme oplossing voor tele-opnames zonder zwaar tilwerk. Dankzij het gebruik van een Phase Fresnel-lenselement (PF) is de body verrassend licht, zonder verlies van beeldkwaliteit. De combinatie van een maximaal diafragma van f/4, een brandpuntsafstand van 300 mm en indrukwekkende VR-technologie zorgt voor sterke prestaties bij weinig licht en schitterende bokeh. Een elektromagnetisch diafragma zorgt bovendien voor betere stabiliteit en een gelijkmatige, nauwkeurige belichting in de automatische stand, met name bij hoge beeldsnelheden. Er zijn drie scherpstelstanden beschikbaar: A/M (geeft voorrang aan autofocus, zelfs wanneer de scherpstelring wordt gebruikt), M/A (maakt het mogelijk om direct over te schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling in de AF-stand) en M (handmatig).

 

Stand SPORT

En de gloednieuwe VR-stand SPORT maakt pannen bij snel bewegende onderwerpen mogelijk, met ongekende scherpte. De SPORT-stand is ontworpen voor een stabiel zoekerbeeld bij het fotograferen van zeer snelle bewegingen. Hierdoor is een beeldsnelheid bij continu-opnamen met een kortere ontspanvertraging mogelijk die vergelijkbaar is met wanneer VR is uitgeschakeld. Nikon's bewezen  vibratiereductie (VR) technologie maakt opnamesnelheden met sluitertijden tot 4,5 stops langzamer mogelijk.*

 

Nieuw optisch ontwerp

Het Phase Fresnel-element (PF), dat door Nikon is ontwikkeld, maakt gebruik van diffractie om chromatische aberratie efficiënt te corrigeren: het vermindert het aantal lenselementen dat nodig is voor een hoge beeldkwaliteit en maakt een ongekend compact en licht ontwerp mogelijk. Bovendien zorgt het ED-glas van Nikon voor maximale scherpte en vermindert het asferische lenselement ongewenste vertekening. Daarnaast beperkt de Nano Crystal Coat antireflectiecoating van Nikon beeldschaduwen en lichtvlekken tot een minimum.

 

Draagbare krachtpatser

Met een gewicht van slechts 755 g is het NIKKOR f/4-objectief van 300 mm aanzienlijk kleiner en lichter dan zijn voorganger. De fluorcoat op de lens maakt het objectief duurzamer en gemakkelijker schoon te maken zonder dat er krassen op komen.

 

Accessoires

Het AF-S NIKKOR f/4-objectief van 300 mm wordt geleverd met de nieuwe HB-73 zonnekap en CL-M3 objectieftas.

Met de optionele RT-1 statiefbevestigingsring kan het objectief vrij draaien op het statief, wat zorgt voor een betere balans en een vloeiende overgang tussen de verticale en horizontale stand.


Beschikbaarheid

Het AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR objectief is leverbaar vanaf 29 januari 2015.

Dealer locator