Nikon D5500 Bekroond!

17/8/2015 - AMSTERDAM | NEDERLAND

NIKON D5500 BEKROOND ALS EUROPEAN CONSUMER D-SLR CAMERA 2015 - 2016

Amsterdam, Nederland, 17 augustus 2015: Nikon heeft tijdens de EISA Awards de prestigieuze prijs voor 'European Consumer D-SLR Camera 2015-2016' gewonnen voor de Nikon D5500.

Deze bekendmaking volgt op het succes van Nikon tijdens de TIPA Awards (Technical Image Press Association), waar Nikon drie onderscheidingen won, waaronder 'Best Entry Level DSLR', ook voor de Nikon D5500 en 'Best Professional D-SLR' voor de Nikon D810.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: “De Nikon D5500 is ontworpen om mensen te helpen hun creatieve potentieel waar te maken en hun vaardigheden als fotograaf verder te ontwikkelen. Gebruikers van de Nikon D5500 zijn vol lof over het ergonomische ontwerp en het snelle touchscreen, ze vinden de camera vanaf het eerste moment prettig in het gebruik. We zijn heel blij dat de camera zo goed is ontvangen en onderscheidingen heeft ontvangen van zowel EISA als TIPA.”

Elk jaar nomineert de EISA in diverse categorieën van audiovisuele producten de beste apparatuur die het afgelopen jaar in Europa is geïntroduceerd. De EISA onderscheidt producten die worden gewaardeerd door een geëngageerd en professioneel publiek dat op zoek is naar hoogwaardige en creatieve functies. De prijzen worden toegekend door panels met vertegenwoordigers van meer dan 50 vooraanstaande tijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio, homecinema en mobiele elektronica uit 22 Europese landen.www.eisa.eu

Het oordeel van de EISA-jury: "De Nikon D5500 is een compacte, lichte, maar bijzonder capabele D-SLR met een eenvoudig hanteerbare body. Zijn 24‐megapixelsensor biedt toonaangevende beeldkwaliteit in zijn klasse, met uitstekende resolutie dankzij de afwezigheid van een optisch laagdoorlaatfilter en een enorm dynamisch bereik, vooral bij lage ISO-instellingen. Het 39‐punts autofocussysteem overtreft de concurrentie, vooral bij het volgen van bewegende onderwerpen. De ergonomisch ontworpen body biedt een zeer comfortabele greep voor zo'n kleine camera en het volledig draaibare touchscreen kan onder andere worden gebruikt om makkelijk selfies te maken. Met uitgebreide handmatige instelknoppen en ingebouwde Wi‐Fi biedt de Nikon D5500 alles wat fotografieliefhebbers nodig hebben om uitstekende foto's te maken en delen.”

Dealer locator