Nikon introduceert Coolpix S9700 en S9600

7/2/2014 - AMSTERDAM | NEDERLAND

NIKON INTRODUCEERT TWEE CAMERAâS MET INGEBOUWDE WI-FI OM BEELDEN GEMAKKELIJK TE DELEN: DE STIJLVOLLE COOLPIX S9700 EN DE SLANKE COOLPIX S9600

Amsterdam, 7 februari 2014 â Nikon voegt vandaag twee nieuwe stijlvolle en slanke cameraâs toe aan het COOLPIX-assortiment. Krachtige compactcamera's die zijn geoptimaliseerd om beelden te delen: de COOLPIX S9700 biedt 30x optische zoom* en de COOLPIX S9600 biedt 22x optische zoom**. Beide camera's hebben een 16-megapixel BSI CMOS-sensor en hybride VR (vibratiereductie) over 5 assen waarbij VR met lens-shift en elektronische VR worden gecombineerd om cameratrilling tegen te gaan en zo fantastische stabiliteit te bieden. Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunnen tablet en smartphones gebruikt worden als afstandsbediening en zijn beelden automatisch over te zetten naar smartapparaten, waarna ze gemakkelijk zijn te uploaden en te delen***.

De Nikon COOLPIX S9700: een slanke camera vol krachtige functies

Voor mensen die met fotograferen vooral plezier willen beleven, combineert de slanke COOLPIX S9700 prestaties met gebruiksgemak. De stijlvolle COOLPIX S9700 is verkrijgbaar in rood, zwart en wit.

Het objectief met 30x optische zoom heeft een ongelooflijk bereik van 25-750 mm, uitbreidbaar tot 60x met Dynamic Fine Zoom*, zodat gebruikers zich altijd midden in de actie bevinden en elk detail kunnen vastleggen. Voor het fotograferen van mensen helpt Nikon's slimme portretsysteem (met functies zoals Glimlachtimer, Knipperdetectie en Rode-ogencorrectie) om altijd perfecte portretten te maken. Met het uitgebreid retoucheermenu op het OLED-scherm van 7,5 cm (3 inch) met 921.000 beeldpunten kunnen gebruikers leuke effecten toepassen of glamour-retouchering gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen er nog mooier opstaat. Dankzij snelle detectie van het onderwerp is de gebruiker altijd klaar om scherpe opnamen te maken. Pre-scherpstelling wordt direct geactiveerd, waardoor de autofocustijd wordt verkort, en biedt zelfs bij volledige zoom of bij weinig licht scherpe resultaten.

Ingebouwde Wi-Fi biedt nog meer leuke mogelijkheden. Zo is de camera op afstand te bedienen met een smartapparaat voor bijvoorbeeld groepsportretten of dierenfotografie. Ook is de verbinding met het smartapparaat te gebruiken om foto's te uploaden en direct te delen met familie en vrienden.

Dankzij de GPS- en GLONASS-functies van de camera kunnen gedetailleerde locatiegegevens worden opgeslagen bij elke foto. Reisroutes kunnen zelfs worden vastgelegd met de wereldkaartfunctie, zodat men nooit vergeet waar die prachtige foto gemaakt is. Automatische onderwerpselectie selecteert de optimale camera-instellingen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op het kadreren van de foto's. 

De BSI CMOS-sensor van 16 MP zorgt voor foto's met scherpe details, terwijl tijdens opname en weergave zowel het menu als de beelden duidelijk zichtbaar zijn op het high-definition scherm. Stel handmatige belichtingsstanden (P/S/A/M) en onderwerpstanden eenvoudig in met één draai aan een instelschijf en neem Full HD-video met stereogeluid op met één druk op een knop. Met de functie Eenvoudig panorama krijgen uitgestrekte landschappen de aandacht die ze verdienen en in de stand voor snelle continu-opnamen zijn snelbewegende acties of een perfecte glimlach of gezichtsuitdrukking vast te leggen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX S9700 is slim, scherp en stijlvol met leuke en krachtige functies waarmee u beelden gemakkelijk kunt delen: alles wat een beginner of gelegenheidsfotograaf zich maar kan wensen. Dankzij ingebouwde Wi-Fi, GPS en wereldkaarten kunt u uw reizen vastleggen en delen met wie u maar wilt.â

De Nikon COOLPIX S9600: voor perfecte beelden

De COOLPIX S9600 produceert perfecte foto's in een slanke, lichte body met zeer veel zoom. Deze camera met Wi-Fi en een groothoekobjectief met 22x optische zoom (uitbreidbaar tot 44x met Dynamic Fine Zoom) zorgt voor scherpe en heldere foto's en films die altijd het delen waard zijn. De COOLPIX S9600 is verkrijgbaar in wit, rood en zwart.

De gevoelige beeldsensor garandeert dat foto's scherp zijn met perfecte details, zelfs bij foto's die zijn gemaakt in omstandigheden met weinig licht, zoals een nachtelijk concert of sportevenement. Dankzij ingebouwde Wi-Fi zijn foto's gemakkelijk over te zetten naar een smartapparaat en daarna direct te delen. Gebruikers kunnen deze mogelijkheid ook inzetten om het smartapparaat als afstandsbediening te gebruiken om zo de perfecte selfie te maken. 

Fotografen zijn verzekerd van stabiele opnamen en films dankzij hybride VR (vibratiereductie) dat elektronische VR en VR met lens-shift combineert en daarmee cameratrilling effectief tegengaat, waardoor beelden scherper zijn, zelfs als men een film opneemt. Op het grote lcd-scherm van 7,5 cm kunnen gebruikers de perfecte opname kadreren en foto's makkelijk terugkijken, waarbij de anti-reflectiecoating van het scherm zorgt voor een helder beeld in fel zonlicht.

Pauzeer en sla de actie op als foto terwijl men films opneemt in Full HD in de geavanceerde filmstand. Daarbij detecteert gezichtprioriteit automatisch het onderwerp, wat leidt tot een duidelijke en nauwkeurige scherpstelling. 

Mensen zien er altijd fantastisch uit dankzij geavanceerde glamour-retouchering, waarbij men tanden witter en ogen helderder kan maken en zelfs make-up kan toevoegen. Eenvoudig panorama en snelle continu-opnamen bieden uiteenlopende opnamemogelijkheden en het slimme portretsysteem zorgt ervoor dat iedereen glimlachend op de foto staat, zonder rode ogen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "Met de COOLPIX S9600 zien uw foto's er altijd perfect uit. Met functies zoals 22x optische zoom, geavanceerde glamour-retouchering en ingebouwde Wi-Fi is er geen betere manier om indrukwekkende foto's te maken en direct te delen met uw vrienden en volgers.â

Dealer locator