Nikon introduceert Coolpix P600 en P340

7/2/2014 - AMSTERDAM | NEDERLAND

NIKON INTRODUCEERT DE KRACHTIGE COOLPIX P600 EN DE RAZENDSNELLE COOLPIX P340

Amsterdam, 7 februari 2014 â Nikon kondigt vandaag twee nieuwe camera's met extreme zoomcapaciteit aan in het COOLPIX-assortiment: de COOLPIX P600 met een indrukwekkend objectief met 60x optische zoom. Deze camera biedt het beste van een kleine behuizing en een groot zoomvermogen en is voorzien van een 16-megapixel BSI CMOS-sensor en een ingebouwde elektronische zoeker, zodat creatieve fotografen gedetailleerde scherpe opnamen kunnen maken, zelfs bij weinig licht.

De Nikon COOLPIX P600: geavanceerde prestaties voor extra creativiteit

De draagbare COOLPIX P600 verenigt een voortreffelijke precisie en een superzoomobjectief in een prachtig ontworpen behuizing, gemaakt voor mensen die met passie elk detail willen vastleggen. Het NIKKOR-objectief met 60x optische zoom, uitbreidbaar tot 120x Dynamic Fine Zoom*, dekt een bereik van 24 - 1440 mm en is vervaardigd met Super ED-glas voor een excellente beeldkwaliteit. Het buitengewone close-upbereik van de COOLPIX P600 wordt perfect aangevuld door de grote, kantelbare lcd-monitor met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten en de heldere RGBW-technologie waarmee artistieke fotografen over een unieke kijkhoek beschikken en foto's op een creatievere manier kunnen kadreren. Tegelijkertijd zorgt de geavanceerde vibratiereductie (VR) met lens-shift zelfs bij 60x telezoom voor scherpe beelden en minimaliseert de stand Actief het effect van cameratrilling zoals tijdens het wandelen of fotograferen vanaf een rijdend voertuig. Hierdoor zijn stabiele opnamen gegarandeerd, ook voor de meest dynamische actiefotografen. 

Nieuwe functies zoals Focus Peaking benadrukken de randen van het gedeelte waarop is scherpgesteld, zodat die makkelijk te zien zijn op de monitor en men eenvoudig de intensiteit kan aanpassen voor fijnere details. Bovendien zorgen het slimme AF-algoritme en de multitaskingprocessor ervoor dat beelden altijd met een perfecte scherpstelling zijn vast te leggen en er een aanmerkelijk kortere wachttijd tussen opnamen is. Ook snelle serieopname met een snelheid tot maximaal 7 beelden per seconde.

Dankzij ingebouwde Wi-Fi zijn beelden eenvoudig te delen, omdat de beelden rechtstreeks van de camera naar smartphones en tablets gestuurd kunnen worden en onmiddellijk daarna zijn te delen. 

Naast schitterende fotoâs zijn met de COOLPIX P600 met één druk op de knop waanzinnige videoâs in Full HD 1080/60i met stereogeluid te maken. Voor volledige creatieve controle geeft de instelbare functieknop snel toegang tot instellingen zoals ISO-gevoeligheid, witbalans of lichtmeting. 

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX P600 biedt een evenwichtige combinatie van imposante beeldkwaliteit en indrukwekkende zoom, samen met een NIKKOR-objectief met hoge resolutie, voor prachtig scherpe resultaten. Met zijn vele kwaliteiten is deze veelzijdige camera een topproduct in de COOLPIX-lijn. Dankzij handige functies zoals Full HD-filmopname met één knop, Focus Peaking, een nieuw slim AF-algoritme en een kantelbare monitor krijgt u bij zowel foto als video de beste resultaten."


De Nikon COOLPIX P340: razendsnelle camera met ingebouwde Wi-Fi

Vandaag kondigt Nikon de COOLPIX P340 aan, een high-end camera met 12 megapixels en scherpe opnamen bij hoge snelheden. De stijlvolle en compacte COOLPIX P340 beschikt over een helder objectief met een groot diafragma van f/1.8 in de groothoekstand en 5x optische zoom die uitbreidbaar is tot 10x met Dynamic Fine Zoom*. Samen met de BSI CMOS-sensor van 1/1,7 inch zorgt dit voor indrukwekkende beelden.


De COOLPIX P340 maakt razendsnelle opnamen dankzij zijn slimme AF-algoritme en multitaskingverwerking. Deze camera is ontworpen voor fotoliefhebbers die op zoek zijn naar een compactcamera van topklasse. Met de ingebouwde Wi-Fi kunnen beelden gemakkelijk via een smartphone of tablet worden opgeslagen en gedeeld. Daarbij biedt de multifunctionele lensring snelle toegang tot diverse instellingen zoals handmatige scherpstelling, sluitertijd of ISO-waarde. Bovendien legt de grote gevoelige sensor zelfs bij weinig licht scherpe opnamen vast, zodat deze camera perfect is voor het maken van creatieve stadsgezichten bij nacht.

Belangrijke momenten vragen om kwaliteitsbeelden

Actieve VR (vibratiereductie) biedt stabiliteit terwijl het slimme AF-algoritme uiterst effectief is bij weinig licht. Wanneer men de hoogste beeldkwaliteit uit de sensor wil halen kan men fotograferen in RAW (NRW) formaat. RAW beelden zijn op de camera te verwerken en te bekijken op het heldere RGBW-scherm van 7,5 cm (3 inch) en 921.000 beeldpunten.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX P340 zit vol innovatieve functies zoals Focus Peaking, wat handmatig scherpstellen een stuk eenvoudiger maakt. Multitasking verwerking zorgt ervoor dat de camera altijd klaar is voor de volgende opname, terwijl het eerste beeld nog wordt verwerkt. Dit verkort de wachttijd bij het maken van RAW-opnamen aanzienlijk. Via 18 onderwerpstanden kunt u de instellingen voor veelvoorkomende fotografische stijlen en locaties automatisch optimaliseren, terwijl een uitgebreid retoucheermenu en filtereffecten zoals Selectieve kleur, Schilderij en Fisheye ervoor zorgen dat foto's bewerken net zo leuk wordt als foto's maken. De P340 kan snel de accu opladen via high-speed USB. De COOLPIX P340 is een snelle camera voor een actieve levensstijl en biedt ook snelle continu-opnamen om snelle actiemomenten vast te leggen."

Het objectief van de camera waarborgt met zijn hoge resolutie, een uitstekende scherpte en fijne details van het midden van het beeld tot de hoeken. Het 7-blads irisdiafragma voorziet beelden van een prachtige onscherpe achtergrond. Dankzij het ingebouwde ND-filter kunnen gebruikers zelfs bij veel licht langere sluitertijden gebruiken en de mate van onscherpte creatief aanpassen. Dit is perfect voor expressieve opnamen van bijvoorbeeld stromend water zoals een indrukwekkende waterval. Wanneer men wil overschakelen van foto's naar Full HD-video (1080/60i/50i), kan men met één druk op de speciale filmopnameknop filmen met 30 of 25 bps. Daarbij is het ook mogelijk gelijktijdig fotoâs te maken en optische zoom te gebruiken met AF.

Dealer locator