Sneller, sterker, stabieler de nieuwe AF-S NIKKOR

4/8/2015 - AMSTERDAM | NEDERLAND

SNELLER, STERKER, STABIELER! MAAK KENNIS MET DE NIEUWE AF-S NIKKOR 24-70MM F/2.8E ED VR

Amsterdam, 4 augustus 2015: Nikon heeft zijn 'heilige drie-eenheid' van lichtsterke zoomobjectieven gemoderniseerd met de gloednieuwe AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Na een volledige herziening is het meest gebruikte professionele objectief in het NIKKOR-assortiment nu sneller, sterker en stabieler dan ooit tevoren.

Met de toevoeging van Nikon's indrukwekkende vibratiereductie (VR), een gloednieuwe optische constructie en een robuuster ontwerp heeft Nikon dit gerenommeerde objectief nieuw leven ingeblazen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt hierover: âDe nieuwe 24-70mm is een onmisbaar objectief voor elke professionele fotograaf. In reactie op feedback van professionele fotografen die ermee werken, heeft Nikon letterlijk elk aspect (beeldkwaliteit, robuustheid van de constructie en snelheid) verbeterd en meer stabiliteit toegevoegd met VR. Als waardige opvolger van de nu al legendarische 24-70mm f/2.8G komt de nieuwe AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR tegemoet aan de vereisten van de hedendaagse professionele fotograaf.â

Verbetering van een legende

Hoewel de huidige 24-70mm (die in 2007 werd geïntroduceerd met de Nikon D3) nog steeds alom wordt geprezen, tilt de nieuwe versie van dit objectief de prestaties naar nieuwe hoogten. Dit is het eerste NIKKOR-objectief waarbij het optische ontwerp een asferisch lenselement van ED-glas bevat. Dit nieuwe element is ontwikkeld om chromatische aberraties en coma tegen te gaan, vermindert de lichtafname en biedt scherpte tot aan de randen. Het nieuwe VR-systeem beperkt de effecten van cameratrilling en maakt het mogelijk om scherpe foto's te maken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn. ¹ De AF is ook aanzienlijk verbeterd dankzij Nikon's nieuwste Silent Wave Motor (SWM), die tot anderhalf maal sneller is dan de SWM van de 24-70mm f/2.8G. Dankzij het gebruik van een elektromagnetisch diafragma is een gelijkmatige, nauwkeurigere belichting tijdens snelle serieopnamen en er treedt minder slijtage op mechanische delen.

Chris McLennan: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR + Nikon D4S

Werkpaard

Nikon's nieuwe 24-70mm-objectief heeft een robuust ontwerp dat jarenlang dagelijks professioneel gebruik probleemloos doorstaat en hoewel het optische ontwerp complex is, met 20 elementen in 16 groepen en voorzien van Nano Crystal Coat, heeft Nikon de constructie van dit objectief versterkt, zodat het nu robuuster is uitgevoerd. De meegeleverde zonnekap is kleiner en de ontgrendeling is in een uitsparing geplaatst, zodat deze niet per ongeluk kan worden verwijderd bij het losdraaien van het objectief. Uiteraard is het objectief volledig weerbestendig en afgedicht tegen vocht en stof. Een fluorcoat die is aangebracht op de voorste en achterste lenselementen stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit en zorgt dat het glas makkelijk kan worden gereinigd zonder het oppervlak te beschadigen.

Chris McLennan: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR + Nikon D4S

Prijs en beschikbaarheid

De verkoopstart van de nieuwe AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR is gepland op 27 augustus aanstaande. De verkoopadviesprijs bedraagt â¬2499,-.

¹ In de stand Normaal, op basis van CIPA-standaard.

Dealer locator