De nieuwe Panasonic LUMIX GH4

De nieuwe Panasonic LUMIX GH4

07-02-2014

De Panasonic LUMIX GH4, een DSLM-camera met nieuwe AF-technologie en 's werelds eerste* met Ultra HD video-opnamecapaciteit,
ontwikkeld met het oog op de behoeften van professionele foto- en videografen

*Voor een DSLM-camera met ingang van 7 februari 2014.

Met trots introduceert Panasonic de DMC-GH4, een ultieme hybride DSLM foto- en videocamera. Deze camera is de opvolger van de DMC-GH3, die zorgde voor een sensatie binnen de branche door zijn uitstekende videoprestaties. De beeldkwaliteit van zowel foto's als video's is drastisch verbeterd door optimale toepassing van de revolutionaire technologieën van Panasonic.

De gevoeligheid en het reactievermogen van de nieuwe 16,05-megapixel Digital Live MOS Sensor van de GH4 zijn uitstekend. Daarnaast onderdrukt deze sensor het vervormen van beelden, ook wel rolling shutter-effect genoemd, zelfs wanneer de elektronische sluiter wordt gebruikt of bewegende beelden worden vastgelegd. De beeldprocessor Venus Engine heeft ook aanpassingen ondergaan en levert nu nog betere resultaten door de nieuwe quad-core CPU. De ultrasnelle signaalverwerking maakt zeer mooie video-opnames mogelijk, zoals Ultra HD. Door de integratie van superieure ruisonderdrukkingssystemen, zijn met de GH4 opnames mogelijk van ISO 100 tot ISO 25600. De gevoeligheid, kleurovergangen, resolutie en kleurweergave zijn ingrijpend verbeterd voor een nog betere beeldkwaliteit. Ook de burst-opnamemodus is verbeterd en biedt nu een snelheid van 12 fps.

De nieuwe DMC-GH4 verkleint het gat tussen videocamera's voor de consumentenmarkt en die voor de professionele markt. Een van de belangrijkste verbeteringen is de mogelijkheid om onbeperkt Ultra HD video-opnames te maken (Cinema 4K: 4096x2160/24 fps en QFHD 4K: 3840x2160/tot 30 fps) in MOV/MP4. De GH4 kan ook Full HD video's vastleggen met een ultrasnelle bitsnelheid van 200 Mbps (ALL-Intra) of 100 Mbps (IPB) zonder opnametijdlimiet. Gebruikers kunnen kiezen uit MOV, MP4 (LPCM), AVCHD Progressive en AVCHD bij verschillende framesnelheden. Professionele gebruikers zullen waarderen dat ze de systeemfrequentie kunnen aanpassen. Ze kunnen kiezen uit 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz en 24,00 Hz. Tijdens het vastleggen van video-opnames kan men met de Panasonic GH4 ook realtime beelden overzetten naar een extern beeldscherm via een optionele micro HDMI-kabel. Voor uniekere videobeelden biedt de Panasonic GH4  de optie om VFR (Variable Frame Rate) of Time Lapse/Stop Motion Animation toe te passen, zonder dat nabewerking nodig is. Daarnaast is de camera voorzien van een aantal praktische functies die nodig zijn voor het maken van professionele video-opnames.


Het uiterst nauwkeurige Contrast AF-systeem van de DMC-GH4 is verder verbeterd door toepassing van de DFD (Depth from Defocus) technologie. De scherpsteltijd is hierdoor nog verder verkort en is nu circa 0,07 sec. Naast de snelheid is ook het bedieningsgemak verbeterd dankzij de toevoeging van Eye Detection AF en 49-punts AF met Custom Multi-modus. 

De Panasonic GH4 is uitgerust met ultrasnelle, hoge precisie dubbele OLED (Organic Light-Emitting Diode) schermen voor de LVF (Live View Finder) met 2.360.000 pixels en het scherm aan de achterkant van de camera met 1.040.000 pixels. In zowel de LVF als het scherm aan de achterkant is OLED toegepast voor een snellere respons met een minimale vertraging en een verbeterde resolutie. De OLED van de LVF van de GH4 heeft een contrastratio van 10.000:1 voor een superieure kleurweergave. De uitstekende zichtbaarheid benadert de kwaliteit van een optische zoeker. 

Elk moment telt voor de professional, daarom kunnen instellingen moeiteloos worden gekozen dankzij de optimale lay-out van de bedieningselementen van de GH4. Ook beschikt de Panasonic GH4 over Wi-Fi Â® met NFC-technologie en kan hij gemakkelijk op externe apparatuur worden aangesloten. Verder is het mogelijk om RAW-bestanden in de camera te bewerken.


Dealer locator