Nieuw Canon Legria HF R-serie

De nieuwe LEGRIA HF R serie â voor gemakkelijk vastleggen en delen van Full HD video

 Canon vergroot vandaag het bekroonde LEGRIA camcorder assortiment met de nieuwe LEGRIA HF R serie â een verzameling stijlvolle, lichtgewicht Full High Definition (HD) camcorders die het leuk en gemakkelijk maken om videoâs te delen.

De LEGRIA HF R serie combineert kwaliteit met veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Elk model is uitgerust met superieure Canon imaging technologie en beschikt over een reeks gebruiksvriendelijke functies om het filmen en delen van videobeelden eenvoudiger dan ooit te maken. Een licht en compact ontwerp betekent tevens dat alle modellen gemakkelijk zijn mee te nemen â ideaal voor gebruikers die in de wereld van High Definition willen stappen.

De camcorders zijn beschikbaar vanaf maart 2010. De adviesprijzen zijn:
HF R18: ⬠649,-
HF R17: ⬠529,- 
HF R16: ⬠529,-.

Smart Auto en Full HD technologie â moeiteloos schitterende videobeelden vastleggen
Alle modellen in deze serie beschikken over Canons HD Camera System met een HD CMOS sensor, 20x optische zoom, Canon HD Video Lens en geavanceerde DIGIC DV III beeldverwerking. Een nieuwe Smart Auto technologie maakt deel uit van het pakket aan mogelijkheden en helpt beginners onder alle omstandigheden de best mogelijke videobeelden vast te leggen.

Smart Auto werd voor het eerst geïntroduceerd in Canon digitale compact cameraâs en is nu geoptimaliseerd voor HD camcorders. Intelligente scènedetectietechnologie garandeert schitterende movies door het type opname te analyseren en daarvoor de juiste instellingen te selecteren. Zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen, herkent de camcorder 31 verschillende scènes. Smart Auto zorgt automatisch voor de juiste instellingen.

De unieke Instant AF technologie van Canon is een aanvulling op Smart Auto en zorgt met razendsnel scherpstellen voor de beste HD-movies. Gezichtsdetectietechnologie garandeert dat vrienden en familie er altijd op hun best uitzien. Deze technologie detecteert tot maximaal 35 gezichten en zorgt dat ze niet alleen scherp in beeld komen maar ook goed zijn belicht. Alle modellen beschikken over de Pre REC mode. Dit opnameprogramma registreert het beeld al drie seconden voordat de gebruiker op Record drukt. Dankzij Pre REC mist de gebruiker geen enkel actiemoment.

Video Snapshot â creatief beeldmateriaal
De Video Snapshot mode biedt gebruikers een unieke manier om Full HD videobeelden vast te leggen. Video Snapshot is een alternatief voor lange beeldreeksen en biedt de mogelijkheid om videoscènes van twee, vier of acht seconden te registreren â net zoals bij een TV show. Het is ook mogelijk delen uit eerder opgenomen beeldmateriaal te gebruiken, zodat gebruikers een eigen bibliotheek vol veelzijdig videomateriaal kunnen samenstellen.

Zodra ze zijn vastgelegd, kunnen gebruikers de snapshots combineren zonder dat beeldbewerkingssoftware nodig is. De clips kunnen worden geselecteerd om een playlist samen te stellen met de content die het verhaal tot leven brengt. Gebruikers kunnen ook muziek downloaden naar het geheugen van de camcorder om actiebeelden te ondersteunen met het juiste geluid. De uiteindelijke playlist, inclusief muziek, kan zelfs worden geëxporteerd als één Standard Definition movie bestand â ideaal om op DVD te branden of te uploaden naar het web.

Creatief filmen, eenvoudig delen â deel de content met de wereld
De LEGRIA HF R18 en LEGRIA HF R16 bieden gebruikers een nieuwe, probleemloze manier om content te converteren naar internetvriendelijke bestanden die kunnen worden gedeeld met vrienden en familie. Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe, ingebouwde HD-naar-SD conversiefunctie die het samen met de functie Easy Web Upload heel gemakkelijk maakt om movies online te delen. 

Zodra de movies zijn geconverteerd en de camcorder is aangesloten op een PC, zal de meegeleverde PIXELA ImageMixerTM software automatisch de geselecteerde clips opzoeken. Na inloggen kunnen gebruikers hun beeldmateriaal uploaden en voorzien van commentaar. Het is mogelijk om de gegevens van gebruikersaccounts op te slaan, zodat de videobeelden altijd snel op YouTube⢠kunnen worden geplaatst.

Flexibel flash memory met Relay opnamen
De LEGRIA HF R18 en LEGRIA HF R16 beschikken over een Dual Flash Memory systeem dat een intern geheugen combineert met verwisselbare geheugenkaarten. De LEGRIA HF R18 heeft 32 GB aan intern geheugen en de LEGRIA HF R16 biedt plaats aan 8 GB; elk model kan worden uitgebreid met maximaal 32 GB door gebruik te maken van een extra SDHC geheugenkaartslot.

Beide modellen bieden tevens Relay opnamen. Deze functie voorkomt onderbrekingen in het vastgelegde beeldmateriaal als gevolg van een geheugen dat vol is. Relay opnamen schakelt automatisch over naar geheugenkaarten zodra het interne geheugen vol is en zorgt dat de camcorder blijft filmen zolang de actie duurt.

De LEGRIA HF R106 registreert de beelden alleen op SDHC kaarten en biedt gebruikers daarmee 32 GB aan extra geheugencapaciteit plus de flexibiliteit om beeldmateriaal te kopiëren wanneer dat nodig is.

Accessoires
De LEGRIA HF R serie is compatibel met de Canon DW-100 DVD brander. HD-movies kunnen op schijf worden gebrand voor weergave met een compatibele Blu-ray speler, terwijl de nieuwe HD-naar-SD conversiefunctie gebruikers de mogelijkheid biedt schijven te maken voor weergave met een standaard DVD-speler.

Canon LEGRIA HF R serie â belangrijkste kenmerken (alle modellen):

 • Canon HD CMOS sensor
 • 20x zoom Canon HD Video Lens
 • 6.8 cm (2,7â) LCD
 • DIGIC DV III beeldprocessor
 • Smart Auto 
 • Instant AF
 • Gezichtsdetectietechnologie 
 • Video Snapshot 
 • Relay opnamen 
 • Pre REC
 • Easy Web Upload
 • SDHC kaartslot 
 • YouTube⢠Ready

Canon LEGRIA HF R18 individuele kenmerken

 • Dual Flash Memory: 32 GB Flash + SDHC kaartslot
 • HD-naar-SD movie conversie

Canon LEGRIA HF R16 individuele kenmerken

 • Dual Flash Memory: 8 GB Flash + SDHC kaartslot
 • HD-naar-SD movie conversie

Canon LEGRIA HF R106 individuele kenmerken

 • Geheugen: SDHC kaartslots

Dealer locator